Terug naar Nieuws overzicht.

Recept: Gefrituurde geitenkaasballetjes

De huisgemaakte geitenkaasballetjes zijn al drie jaar een bestseller bij Havana en daarom willen wij dit recept graag met jullie delen.  

Het is van groot belang dat de geitenkaasballetjes zorgvuldig gedraaid en gepaneerd worden. 

Ingredienten:

Geitenkaas met korst (chevre)

Honing

Zout

Paneermeel

Eiwit

Bloem

 

Bereidingswijze:

Verwijder eerst de korst van de geitenkaas. Kneed de geitenkaas, honing en een beetje zout tot een gladde massa. Draai hier vervolgens kleine balletjes van. Haal vervolgens de balletjes door de bloem (Let op: het is van groot belang dat de bloem gelijkmatig is verdeeld om leeglopen bij het frituren te voorkomen). Hierna haal je de balletjes door het eiwit en daarna door de paneermeel. De balletjes moeten dubbel gepaneerd worden dus herhaal nu nogmaals de eiwit en daarna de paneermeel. De voorbereidingen zijn nu klaar en de balletjes kunnen nu in de frituur. Als ze klaar zijn met honing serveren. BUEN PROVECHO!!